Isnin, 24 Januari 2011

Mulut

Mulut ini berbisa, sekali meletup habis seluruh badan kau hancur. Ala, pernah dengar terlajak pahu boleh diundur, terlajak kata badan binasa. Haaaa, lebih kurang macam tuh la, pandai-pandai la describe.

Nak hidupkan, kena pandai adaptasi. Tidak salah kalau kita terlepas cakap benda yang benar. Tapi, sekali terlepas benda yang salah or statement yang salah, ada terfikir perasaan sebelah pihak?

Aku ada cerita seorang kawan aku, kami rapat. Mulut dia? ok x perlu kasi tau. Korang boleh agak. Memandangkan kami rapat, setiap patah perkataan dia keluarkan, aku terima dan telan. Sebab aku fikir dia memang macam tu.

Ada satu masa dia cakap something yang aku x boleh nak terima. Then, aku decide x nak mintak tolong apa-apa. Bukan bajet terasa, aku bukan jenis yang terasa. Tapi statement yang dia keluarkan agak menyakitkan hati.

ok cukup.

2 ulasan:

asma-Q berkata...

Aku terase! ;p

FarAH berkata...

amaq: bagus lah terasa, jaga mulut:P