Jumaat, 4 Mac 2011

Nak jadi budak balik

Hidup ini tak selalu indah, macam-macam benda kau kena lalui. Itulah orang panggil kehidupan. Kau tak boleh takut, kerana kau akan kecundang dalam permainan yang manusia cipta. Dalam kehidupan ini kau kena berani, berani bersuara, berani bertindak

Segala-galanya perlu keberanian. Even nak bercakap depan public pun kau kena berani apatah lagi nak hadapi dugaan di luar sana.

Tapi kan, sumpah aku x der keberanian, terlalu banyak masalah aku dengar dan lihat disekeliling aku. Sampaikan aku rasa, NAK JADI BUDAK BALIK. T__T

Manusia kan, x reti bersyukur. Dulu, time kecik nak jadi besar. Haa, da besar kau baru tau macam mana dunia luar. Tu baru sikit kau dah takut. Haa, mana berani kau pergi ? (T___T)

Wei, sumpah aku terfikir macam mana kehidupan aku masa depan nanti? siapa suami aku, agak-agak aku kawin dengan orang betul-betul boleh bimbing aku x? Agak-agak senang tak aku dapat kerja? Sumpah, itu semua dalam kepala aku.

Adoi, aku pun x tau kenapa aku leh fikir sampai situ, habis beljar pun belum tapi camtu lah, ko tengok pengalaman orang lain. Terkial-kial cari kerja. Menggangur. adoii (T__T)

4 ulasan:

Afiq Nor berkata...

apabila kita mendapat sesuatu yang kita harapkan, kita akan mengharapkan sesuatu yang lain pula..
just always smile..

Saiful Nadzry berkata...

tak pyah fkir pasal suami atau kerja, belajar dulu smpai habis and maintain result. insyaAllah kerja senang dapat patu dpt plak suami yg baik :)

Saiful Nadzry berkata...

tak payah fkir lg pasal suami atau kerja
belajar dlu and maintain result
insyaAllah senang dpat kerja patu dpat plak suami yg baik :)

FarAH berkata...

saiful : HAHA, x pikir pun cuma takut jer :D. ok2 saya akan habiskan pengajiaan saya :)