Khamis, 16 Disember 2010

Semester 1

Disini aku ingin menceritakan suka duka aku sebagai pelajar UiTM Chendering, Kuala Terengganu. Memandangkan ini merupakan pengalaman aku sebagai pelajar IPTA, aku ingin menceritakan dengan lebih detail. hehe, bagaimana aku aku boleh kenal "mereka"

Yang menarik, aku berpeluang kenal mereka yang satu kepala dengan aku. Aku masih ingat, bulan Januari. 26/6/2010, pada pukul 7 pagi aku bertolak dari rumah menuju ke Kampus UiTM untuk daftarkan diri sebagai pelajar UiTM. Pagi tuh hati aku rasa sebak, sedih. Aku pelik kenapa harus aku sedih. Tepat pkul 11 aku daftarkan diri aku salah satu bilik yang disediakan. Aku diberikan kunci bilik dan diarahkan memilih baju batik yang disediakan.

Selesai pendaftaran, aku dibenarkan meluangkan masa bersama family sampai pkul 4. Fine, then aku ambil barang dan terus "mendaki' tangga ke tingkat 3, sumpah mak aku penat gila, kesian dia. Aku masuk bilik, dan sudah ada sorang yang bakal menjadi room mate aku. The i introduced myself as Murni :). Rupa-rupanya waris jauh mak aku. Alahai, kecikknya dunia.

Selesai kemas barang, my family ajak pegi lunch. Selesai lunch, abg aku hantar aku balik hostel then salam2 bagai, ok aku mengaku aku menangis :'). Pkul 4 bakal lah bermula hari-hari yang penat terpaksa aku lalui. Selama satu minggu aku tak cukup tdur. Mata aku teruk gila. Alhamdullilah, aku tidak ada apa kesulitan sepanjang satu minggu tuh

5/7/2010, merupakan hari pertama kuliah bermula. Aku bangun dengan tenang dan memulakan hari aku sebagai Pelajar UiTM. Orang pertama yang menjadi teman aku adalah Fatin Farhana. merupakan salah satu daripada mereka. seriously im glad to know her. She's different with the others. She knows how to tc of herself. Tak perlu nk mengharapkan orang lain. Hari-hari aku abiskan masa denganya.

Then 2 3 bulan lepas tuh i start to know "Them". April aka Siti, Ekyn, Ain, Fara and Asha. Semakin hari semakin bermakna. Dah la satu kepala, lagi la best. They came into my life and bring the happiness that i've never expected. Seriously, i feel so happy when they are around.

Day by Day, Kami lalui sama-sama. Ke kelas sama-sama, belaja pun sama-sama, dannnnnn gossip pun sama-sama, benda wajib..huhu.

i hope this friendship will remain :)

Them







Acctually theres a lot of picture i wanna upload, tapi gambar byk kat Sitiiiii. next time i will upload k :)

3 ulasan:

INA HISHAMUDDIN berkata...

nk tgk gmbr lg!!!!! hahaha
btw, ni new blog ke farah?

FarAH berkata...

hahahah
byk sgt
x dey nk upload :D
x2..blog lamo la yunk
just tukar URL and delete post2 lamo
nk start hidup baru kang :)

fatihana berkata...

thanks.. so sweet dear.. :)