Sabtu, 19 Februari 2011

Lumrah

Ekyn dan aku pernah berbual satu perkara :


Ketika itu kami penat, tapi Siti minta tolong drive sebab dia nak beli barang kat Giant dan aku pun sanggup la memandangkan barang tu penting. Untuk persediaan Mock Meeting. Dan sambil tunggu Siti, kami duduk satu tempat bagi hilangkan rasa penat. Dan masa itu aku termenung, spontan aku tanya Ekyn.

Aku: Kenapa hah, lelaki senang cari cinta lain. Sedangkan dulu dia sayang kita separuh mati.

Ekyn: Huh? HAHA, asal doe tanya camtuh. Memang lah, sebab tuh Allah jadikan lelaki
dibenarkan kahwin EMPAT.Hati mereka begitu senang kan.

Aku: Haha, kenapa bodoh sangat tak boleh fikir macam tu.Kan best kalau hati aku pun
senang cari orang lain kan.

Ekyn: Setiap apa yang berlaku, ada hikmahnya muni. Same cam aku dan kita sama jer kan.
Kekalkan macam ini, kita bahagiakan, buat masa sekarang kita x perlu mereka.
Sampai satu masa, akan ada orang berhak untuk memiliki hati kau.

Aku: *terkedu.

Dan, siti call tanya kitaorang kat mana.
***********************************************************************************

First, pesanan untuk semua orang. Sebanyak mana lelaki sayang kita, sekali mereka tinggalkan kita. Mereka mampu berdiri dengan tegaknya dan dengan senang hatinya, Hati mereka terisi dengan bunga lain. Dan hakikat itu kamu semua kena terima.

Dan, itulah lumrah yang aku ingin sampaikan. Hati mereka senang. Jangan terpedaya.



p/s: Alhamdullilah, hati aku makin okay disebabkan seseorang. Terima kasih.

2 ulasan:

zuzumie17 berkata...

stuju tp kurang stuju..ade je pmpuan ngn sifat gini..
smua mnusia la..laki ngn pmpuan cm lbih kurg je..
laki frust,slhkn pmpuan..pmpuan frust,slhkn laki..
kn??? :)

FarAH berkata...

ehhh yakkk !remy ishak in da house !:P

betuilahh
tapi depends on situation laa
but dalm perhubungan ni
dua2 salah
disebabkan ego kita gaduh-_-

seriously, i dun know what im talking about-__-